Auto huren op Dubai Airport // online vergelijken

Een auto huren op Dubai Airport International (DXB) is niet heel moeilijk. Volg de aanwijzingen in de terminal om bij ‘car rental’ uit te komen. Vanaf hier kun je kiezen uit maar liefst zeven autoverhuurbedrijven; Diamond Lease, Hertz, Europcar, Dollar, Sixt, Payless en Fast Rent a Car. Op Al Maktoum Airport (DWC) zijn Dollar, Europcar en Hertz actief. Het hebben van zoveel bedrijven op het vliegveld zorgt ervoor dat je niet te veel gaat betalen, aangezien de concurrentie vrij hevig is. Toch kunnen de bedrijven profiteren van het feit dat niet veel mensen de prijzen goed vergelijken.

Auto huren op Dubai Airport: vergelijken!

Dit kun jij wel online doen! Let wel even op de leeftijd (vanaf 25 jaar is er geen probleem meer, daaronder kun je een jeugdtoeslag verwachten) en op de verzekering. Wil je geen verzekering? Dan zul je eventuele schade zelf moeten betalen (ook als het niet jouw schuld is!). Wij adviseren dan ook altijd een verzekering, dus neem dat mee in je online vergelijking.

Tolwegen en internationaal rijbewijs

Let overigens op een paar dingen. Autorijden in Dubai is vrijwel hetzelfde als in elke andere grotere stad. Het kan chaos op de weg zijn, maar zoveel anders dan steden als Parijs of Brussel is dit niet eens. Wat wel verschillend is, is dat er rond Dubai erg veel tolwegen zijn. Houdt hier dus rekening mee, de autoverhuurder heeft hier meer informatie over. Ook is het handig om bij de ANWB een internationaal rijbewijs te kopen. Dit is echter niet meer verplicht, maar kan in sommige gevallen nog steeds handig zijn. En de dames mogen gewoon autorijden in Dubai.