Taxi op Dubai Airport – overzicht prijzen / tarieven / WiFi

Een taxi op Dubai Airport is zo geregeld. Zowel op Dubai Int. Airport als op Al Maktoum Airport kun je het telefoonnummer +971 (0) 4 208 0808 bellen, of een taxi naast de arrivals hal aan te houden. Apart: de taxi’s met roze kenmerken hebben vrouwelijke bestuurders. Wel leuk: met een beetje geluk heb je een taxi met WiFi. De Dubai Taxi Corporation heeft 500 taxi’s op Dubai Airport uitgerust met gratis WiFi.

Taxi op Dubai Airport

De taxi’s wachten 24 uur per dag en 7 dagen per week op klanten uit de terminal. Volg de borden met ‘taxi’, en vanaf elke terminal van Dubai Airport kom je dan uit bij de taxistandplaats. Dit geldt zowel voor Dubai Int. Airport als voor Al Maktoum Airport. De prijs per kilometer is iets minder dan 2AED (zo’n 50 eurocent), en er is een 25 AED (circa 6,50 euro) toeslag voor het vliegveld. Let op: je moet cash betalen, en dan ook nog in de lokale valuta: de dirham. Dit is heel belangrijk, aangezien er geen mogelijkheid is op creditcard betalingen in een taxi op Dubai Airport.

Schatting van de kosten
Een taxi vanaf het vliegveld naar de Dubai Mall is 15 kilometer rijden en zal ongeveer zo’n 15 euro kosten. Wil je bijvoorbeeld een taxi vanaf het vliegveld naar het Jumeirah Beach Hotel? Dat is 25 kilometer en kost dus zo’n 20 euro. Dit is inclusief vliegveld toeslag en de prijs per kilometers. Let op: dit zijn wel schattingen!

Er zijn nog veel meer transport opties wat betreft taxi’s, zoals taxi’s voor minder validen, een heuse limousine taxi service of een SMS taxi service. Alle informatie over het taxibedrijf (Dubai Taxi Corperation) staat op deze website.